HATAY / PAYAS - Payas Fen Lisesi

Mrt

WaterLiteracy as OurFutureWarranty

e-Twinning projesi kapsamında İngilizce Öğretmenimiz Ferihan Soylu ATEŞ'in yürütücülüğünde yapılan projemiz  Eylül ayında başlamıştır.4 aylık projemiz Şubat ayı son haftası  itibariyle tamamlanacaktır. Projemizin amacı artan nüfus, sanayileşme, plansız kentleşme ve endüstriyel tarıma geçişle birlikte son yüzyılda su kullanımı ciddi oranda arttı. Son yıllarda karşılaşılan çevresel çekilme su kaynaklarını önemli ölçüde etkilemiştir. Değişen iklim nedeniyle dünyanın bazı bölgelerinde kuraklık arttı. Ayrıca temiz suya erişim giderek zorlaştı. Bu anlamda suyun değerini bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Amacımız Web2 araçlarını konu ve kazanımlarımıza entegre ederek öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini çeşitli etkinlikler yolu ile  su okuryazarlığını gelecek nesillere aktarmak ve suyun önemi konusunda farkındalık yaratmaktır.

Projemizi yürüten öğretmenimize ve faaliyetlerinde yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Yapılan bilimsel araştırmalar hastalıkların %80'inden fazlasının beslenme düzeni ve tükettiğimiz gıdalardan kaynaklandığını söylüyor.. Konuya dikkat çekmek ve daha sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak adına Biyoloji öğretmenimiz Ali Serkan Kılınç  ve öğrencilerimiz güzel bir pano hazırladılar, emekleri için teşekkür ediyoruz..

Sağlam kafa sağlam vücutta, sağlıklı ve başarılı öğrenci Payas Fen Lisesinde bulunur

Ock

Birinci dönem sonu faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizle DOĞA YÜRÜYÜŞÜ yaptık.

Ock

Öğrencilerimiz ile ADANA TÜYAP KİTAP FUARI gezi düzenledik.

Ock

Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Tuncay DURUR Dilimizin Zenginlikleri Kapsamında Bilgi Yarışması düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı DİLİMİZİN ZENGİNLİĞİ projesinin okul panosu

Ara

Okulumuz e-twinning kapsamında Su Okuryazarlığı (Water Literacy) projesini yürütmektedir.Proje etkinliği olarak fidan dikimi yapıldı.Her ay yeni bir etkinlikle projemize devam edeceğiz.

Ara

Yapay Zeka,  Veri Güvenliği, Pcb Kart Tasarımı, İha ve Siha için Haberleşme Sistemleri alanında faaliyet gösteren Pavotek genel müdürü Dr. Alper ÖZBİLEN ile öğremcilerimiz söyleşi gerçekleştirdi.

Ekm

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI VE OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ock

Payas Fatih Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri doğa yürüşü yapmak ve sınav stresini atmak amacı ile okulumuz bahçesinde piknik yaptılar. Hoşgeldiniz Payas Fatih Ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri.

Ock

Okulun Kalbi Kütüphaneler projesi kapsamında öğrencilerimizle Mustafa KUTLU nun kitaplarını dönüşümlü okuyarak öğrencilerimiz ANADOLU MEKTEBİ paneline hazırlık yapıyorlar.

Ock

Dürüstlük nedir bunu öğrencilerimize nasıl kazandırabiliriz sorunun cevabı DÜRÜSTLÜK KANTİNİ uygulaması oldu. Öğrencilerimiz ihtiyaçlarını alıp parasını bıraktılar. Böylece dürüstlük değeri uygulanma ile daha iyi kazandırıldı. Öğrencilerimiz DÜRÜSTLÜK ten 100 puan aldılar.

Ock

9/B ve 9/a sınıfları arasında DOSTLUK MAÇI yapıldı. Dostluğumuz baki olsun . İnşallah

Ock

"OKUYORUM" projesi kapsamında Edebiyat dersinde yaptığımız şiir defteri çalışmamız

Öğrencilerimiz şairleri ve şiirlerini araştırdı, araştırmalarının sonucunda beğendikleri şiirleri derleyerek şiir defterlerine yazdılar.

Ock

Yeşilay Münazara  Turnuvası'na Payas Fen Lisesi olarak 4 takım ile başvurduk.