HATAY / PAYAS - Payas Fen Lisesi

OKULUN KALBİ KÜTÜPHANELER

"Okulun Kalbi" projesi kapsamında 29.09 2022 tarihinde Okul Müdiremiz Ayşe Nurdan DURAN, Müdür Yardımcımız Ömer ÇELİK, Matematik Öğretmenimiz Yusuf DOĞAN, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Asuman ŞİT  ve 9. sınıf öğrencimiz Ahmet Ege ÖZDEN ile yaptığımız toplantıda yıllık çalışma planı hazırlandı.

OKULUN KALBİ PROJESİ YILLIK PLANI:

-Okul kütüphanesinin düzenlenmesi, kullanıma açılması

-Tüm öğrencilerimize yıl boyunca okuyacakları kitapların dağıtılması ( Yazarlarımız Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov)

-Oku/Yorum grubunun kurulması

-Panoların hazırlanması ( Okusana, İzlesene kitap ve film önerilerine yer verilmesi; Ayın şairi, şiiri, yazarı bölümlerinin bulunması.)

*Panolarda gerekli görülürse farklı çalışmalar da yapılabilir. Örneğin Sezai Karakoç Anısına bir çalışma hazırlanabilir.

-"Film Günlükleri"  başlığıyla film gösterimlerinin yapılması

-Radyo tiyatrosunun dinlenmesi

-Şiir dinletisinin yapılması. Bu çalışmada enstrüman çalan çalan öğrencilerimizin çalışmalara dahil edilmesi

-Kitap Fuarlarına gezi düzenlenmesi